21st Century Skills

21st century skills in de les


Maak samen met ons je lessen betekenisvol.
Vanaf nu zorgen we dat de leerlingen weer gemotiveerd worden in de klas. Nieuwsgierigheid stuwt ons voort. Sta daarom stil bij de ‘Why’-vraag. Waarom zou een leerlingen dit willen leren? De motivatie volgt vanzelf, jij stuurt vervolgens richting de einddoelen.

Maak samen met ons je lessen coöperatief.
Coöperatief is samen leren richting een gemeenschappelijk doel waarbij individueel ruimte is voor een extraverte en introverte leerling. Iedereen een eigen bijdrage. Train daarbij de samenwerkingsvaardigheden en directe interactie dat nodig is voor de baan van later.
Ga de diepte in door vakgebieden te koppelen.
Ga de diepte in door tijd te nemen voor een onderwerp.

Voeg media toe als het past bij je doel.
Welke tools passen bij de les en op welke manier kunnen deze bijdragen aan het behalen van het doel. Leg deze vraag eens neer bij de groep en maak ze bewust van de afleidingen van het wereld wijde web en andere apps. Focus.

Laat je verrassen door je leerlingen……..
Als je de leerlingen wilt klaarstomen voor de toekomst zul je moeten openstaan voor de toekomst. Je kunt niet tot in de puntjes voorbereid zijn. Het leven is een avontuur waardoor we leren en volwassen worden. Natuurlijk moeten we al onze opties overwegen, maar als we wachten tot we 100% zeker zijn is het vaak te laat.


Onze point of view; begin te handelen zo snel je kunt.
Het helpt om de weg naar de skills van morgen te zien als een reis, waarbij je kleine stappen vooruit zet om te ontdekken wat bij je past en hoe je in de flow meegaat.

TO DO LIST

  1. Ontwikkel een nieuwsgierige onderzoekende houding door projectmatig onderwijs, waarbij de zintuigen worden geprikkeld.
  2. Leg relaties met de maatschappij; creëer een podium.
  3. Zet moderne media in; wanneer dit past bij het doel.
  4. Modelleer omgangsvormen in een groep; ben coöperatief.
  5. Betekenisvol is de crux; en begeleidt het proces kundig.


Achtergrondinfo

We leven nu in een kennissamenleving. Er is een transformatie geweest van industriële samenleving naar de huidige kennis en informatiesamenleving. Dit betekent ook dat we op een andere manier naar onderwijs moeten 

kijken. Kennis ligt namelijk overal voor handen. De kennissamenleving richt zich op diensten en innovatie. Leerlingen moeten hiervoor opgeleid worden. Zij hebben de skills nodig om in de toekomst deze diensten te kunnen leveren in hun baan van de toekomst.

Samen met jullie kijken we naar jullie huidige onderwijs en bekijken we hoe we 21st century skills kunnen toepassen binnen jullie aanbod. Je leert bestaande leersituaties te verrijken en/of nieuwe leerarrangementen te ontwikkelen waarin in hoge mate ruimte is voor het ontwikkelen van 21st century skills. Je leert hoe kinderen leren in de 21e eeuw en wat dit vraagt van leerkracht- en docentgedrag.

 

 

 

 


21st century skills in de praktijk hoe workshop training studiedag betekenisvol onderzoekend vragen stellen didactische vragen stellen.